juni 2007, werkend aan Milanne. foto Maaike Hermes
Over mezelf
Op 30 december 1970 kwam ik in Apeldoorn om de hoek kijken. Ik heb een technische opleiding achter de rug (Ir werktuig- bouwkunde). Ik ben zelfstandig kunstenaar en werk ook nog als technisch consultant. Ik woon en werk in een mooi pand aan de haven in de binnenstad van Breda. 

Naast mijn studie volgde ik een aantal creatieve cursussen. Waaronder in 1995 modeltekenen van Bert De Wilde, een Enschedese kunstenaar. Dat was een hele kritische man, die me echt heeft leren kijken. Vanaf die tijd ben ik modellen gaan schilderen, steeds op heel persoonlijke wijze. De meeste van die schilderijen hangen bij de modellen thuis, in binnen en buitenland. Een aantal doeken hangen op publieke plekken, zoals een heel leuk cultuurcentrum
 

Ieder schilderij is anders
Ik maak schilderijen die herkenbaar zijn, die iets zeggen over het model. In elk portret herkent het model zichzelf. Ieder schilderij is heel persoonlijk. In mijn ogen krijgen schilderijen betekenis door de gekozen stand, de uitdrukking van het model en de gebruikte kleuren. Ieder schilderij vertelt een eigen verhaal. Dat verhaal is door een buitenstaander misschien moeilijk te zien, maar wel door mij en het model. 

Bijvoorbeeld een dromerig meisje, met veel fantasieën, wil ik fantasievol afbeelden. En een professioneel fotomodel dat ook gewoon een heel mooi meisje is, schilder ik naturel.

De kunstwerken zijn meestal voor het model zelf. De meeste schilderijen die afgebeeld staan, zijn dus niet te koop. 
Op de hoofdpagina aan de rechterkant kan je zien welke werken wel te koop zijn, die hebben een (*)

Wat nog meer
Op schildervlak zijn mijn voorbeelden moderne modelschilders als Ben Snijders. Qua levensstijl vond ik Herman Brood inspirerend. Ooit wil ik in Cafe-Galerie Dante exposeren.
Behalve van schilderen hou ik van cultfilms (Memento, Crash, Leon, Breaking the Waves), het ontmoeten van boeiende mensen, hardloopwedstrijden, het maken van avontuurlijke reizen in verre landen en filosoferen op de bank en in het café.
 
Naast het schilderen en de consultant uithangen wil ik ook ooit mijn proefschrift af schrijven. Als ik het voltooi promoveer ik tot Dr Ir. De titel van mijn proefschrift is "A model based approach to warehouse design".

Een bedankje:
Deze site zou niet bestaan zonder de hulp van anderen: mijn leermeester Bert de Wilde, mijn collega's van het eerste uur Van Campen en Michiel,  sponsors J. en J., schijfruimte- leverancier RJB, scanners Wil en Fred, IT-specialist Derk Jan, Reinier, inspirator Jan Eijsbouts en vooral alle modellen.

home