Bertha, acryl op linnen, 150 bij 75 cm,
grote afbeelding
 

Bertha

Bertha vertelde me dat ze zichzelf zag als een vrouw die goed in haar vel zit doordat ze zichzelf steeds beter leert kennen. En die beschrijving klopt.

Ongeveer een jaar geleden ben ik bij het surfen op het web de site www.Bartart.com tegen gekomen. Ik was op zoek naar erotische kunst, vind vooral vrouwelijk naakt mooi, en vond de schilderijen van Bart zo mooi dat ik de site heb toegevoegd aan mijn favorieten. 

Na mijn scheiding, 2 jaar geleden, ben ik toch wel anders in het leven komen te staan. Het feit dat je alleen, met zoon, verder gaat, maakt dat je alle beslissingen die je moet maken, ook alleen moet maken. Natuurlijk

 

zijn er steunbronnen, maar toch komt er veel op je eigen bord. Dit heeft mij toch sterker gemaakt in het leven, ben zekerder geworden, en durf ook meer te vertrouwen om mezelf. Ik probeer meer vanuit mijn hart te leven, me niet te laten leiden door anderen, en dit brengt me veel goeds.

Dit zelfvertrouwen en het gevoel van ‘dit ben ik, dit vind ik wel en niet mooi’ is ook te koppelen aan het model willen staan, naakt. Vorig jaar heeft een dierbare vriendin, mij nageschilderd, en dit schilderij hangt vol trots in de huiskamer. Ik had toen mijn broek aangehouden, en had mijn bovenlijf bloot.  Het schilderij is toen gemaakt van mijn rug. 
Dit jaar, heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en heb Bart gemaild dat ik interesse had. Ik wilde een schilderij van mezelf, door hem gemaakt!

 

Wat ik niet wilde op het schilderij was gemakkelijk te vertellen, geen open benen, geen vette buikrollen, en mijn borsten wilde ik wel graag op het doek. Maar over hoe de pose etc. kon en wilde ik ook niet zeggen. Het was ook mijn eerste keer om bloot model te staan, vond het toch wel allemaal erg spannend. Al moet ik zeggen dat ik de manier waarop Bart zich opstelt, de interesse die hij toont, hij mij wel op mijn gemak wist te stellen. 
Wat ik verder erg bijzonder vond en wel bijdroeg aan mijn ontspanning, was dat Bart bij mij thuis de schetsen en de foto’s heeft gemaakt. Mijn eigen muziek, mijn eigen wierook, de hond en katten die rondliepen, het hoort bij mij, maar het koste me daarom ook geen moeite om mezelf goed te voelen.
 

Schetsen

De eerste pose is redelijk standaard, zo begin ik meestal een tekensessie. In deze pose kan het model meekijken terwijl ik teken. De tweede pose is persoonlijker, Bertha is niet afstandelijk, deze pose drukt dat uit. En daarnaast is hier haar tattoo zichtbaar: een bloem. De tattoo is bijzonder omdat het ontwerp verrrassend is.

 
eerste schets
grote afbeelding
tweede schets
grote afbeelding

Schilderij

Het is een schilderij geworden met warme kleuren, 150 bij 75 cm.
Het hangt op de plek waar het hoort, bij Bertha in de huiskamer.
 

 
Eindresultaat
grote afbeelding
tweede fase
komt nog
grote afbeelding
derde fase
komt nog
grote afbeelding 
vierde fase
komt nog
grote afbeelding
fase
komt nog
grote afbeelding
fase
komt nog
grote afbeelding
fase
komt nog
grote afbeelding
               
home