De huidige status van 
"het handbalmeisje", 
olieverf op doek, 160 bij 100 cm
 

Het handbalmeisje
Ooit, heel lang geleden, heb ik  tekeningen en foto's gemaakt van een kennis van een kennis. In ruil voor een van de tekeningen kreeg ik toestemming om een schilderij van de foto's te maken. Het is destijds niet van gekomen. Het enige wat ik nog van het model  weet is dat ze handbal speelde, en erg mooi was.

Dit schilderij is anders dan alle andere werken, het is van iemand die feitelijk nu niet meer bestaat. Ik ken haar niet, ik weet niet waar ze woont, en gedurende de jaren zal ze zijn veranderd. Maar haar foto's zijn niet verloren gegaan, en ik denk dat ze daar blij mee zou zijn, als ze het zou weten.

 

Schilderij

Het is een gigantisch schilderij. Het heeft een staand formaat, en de hoogte is 140 cm. Ik heb een oud doek gebruikt, de eerste opzet van Shabira schijnt nog door de verf heen. De kleuren zijn nu nog helder rood en geel. Met de volgende verflagen zal het rood meer richting bordeaux rood gaan neigen, en het geel zal meer oranje worden. De uiteindelijk kleursetting zal op het schilderij van Elisa gaan lijken.

 
eerste verflaag
grote afbeelding
tweede fase
komt nog
grote afbeelding
derde fase
komt nog
grote afbeelding
vierde fase
komt nog
grote afbeelding
vijfde fase
komt nog
grote afbeelding
eindresultaat
komt nog
grote afbeelding
home