"Portret van Sander", olieverf op doek, 
50 bij 40 cm, 2005

 

Sander

Sander is de broer van Marloes, alias Ludovica. Hij is 18 jaar en is geboren en getogen in Oosterhout. Sander volgt een opleiding elektrotechniek en wil in de theater-techniek gaan werken. Hij heeft onlangs zijn stage bij een cultureel centrum en theater afgerond. 
Sanders hobby’s en interesses liggen op het gebied van techniek, en dan vooral modelbouw. Elektrische treinen, radiografisch bestuurbare auto’s en SLOT-racing (miniatuur-racen op railgeleiding). Op een bosparcours crosst hij graag op zijn mountainbike. Hij speelt echter ook regelmatig computer games; tactische spellen en race- en flightsimulator spellen hebben zijn voorkeur.
 

 


Sander en Sander, 8 maart 2005
 

In mijn schildersatelier fungeert Sander als manusje-van-alles: hij doet kleine reparaties en klusjes, bovendien is hij mijn persoonlijke lijstenmaker.

Sander is een man van weinig woorden als het gaat over zijn “ziele-roerselen”. Als hij over zijn passies begint, weet hij echter van geen ophouden en vliegt allerlei vakjargon je om de oren. Hij houd erg van gezelligheid. Hij duikt graag met zijn vrienden de kroeg in.
Sander is enthousiast en ondernemend. Hij kan heel toegewijd aan iets bezig zijn. Tijdens de cursus Beeldende Vorming, die hij enkele jaren geleden volgde, bleek al dat hij erg creatief was. Tegenwoordig komt dat creatieve tot uiting in het bedenken van oplossingen voor probleempjes, die zich voordoen bij zijn hobby’s. Aan dingen sleutelen en van alles “uitdokteren” is het liefste wat hij doet.
 


Over het portret

Sander heeft voor deze blauwe kleuren gekozen, omdat dat goed past in zijn kamer en omdat hij het wel “cool” vindt om eens iets te kiezen, wat niet zo voor de hand ligt. Eigenlijk past het ook wel bij zijn persoonlijkheid. Sander wil graag stoer en onafhankelijk overkomen. Hij durft “anders” te zijn en wil niet als meeloper bekend staan. 

Sander straalt op zijn portret een zekere trots en zelfverzekerdheid uit.

Dit schilderij is deel van de Portrettenserie
 


Schilderproces
 

begin project: 15 juli 2004
voltooiing: 5 mei 2005

 
opzet
grote afbeelding
tweede fase
grote afbeelding
derde fase
grote afbeelding
vierde fase
grote afbeelding
vijfde fase
grote afbeelding
zesde fase
grote afbeelding
zevende fase
grote afbeelding
achtste fase
grote afbeelding
negende fase
grote afbeelding
tiende fase
grote afbeelding
eindresultaat
grote afbeelding
home