modelschilderijen

» klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag Roodharige,


Je hebt je via de website www.roodharigen.nl aangemeld voor de roodharigendag en daarom krijg je deze Email...

Op zondag 2 september komen 5.000 mensen naar de binnenstad van Breda voor de Roodharigen Kunst dag. In de Grote Kerk is dan de tentoonstelling van mijn werk en dat van 15 anderen: een maker van korte films en een heleboel foto-kunstenaars. Naast deze tentoonstellingen is de hele Bredase binnenstad in de ban van rood. Ik heb restaurants, cafés en winkels gevraagd om iets te bedenken voor die bijzondere roodharigen, en de respons was hartverwarmend. Zie verder in deze nieuwsbrief...

Deze nieuwsbrief vertelt ook over mijn nieuwe schilderijen, de Sponsoren van de Roodharigendag, en wanneer je je schriftelijke uitnodiging in de bus krijgt...

tot gauw!

Bart

 

 

Roodharigen Kunst Dag


Affiche Roodharigendag
 

Het organiseren van de Roodharigen Kunst dag gaat prima. De aanmeldingen stromen binnen, nu al meer dan 850. Naar verwachting bereiken we eind deze week de limiet (er zijn 1000 uitnodigingen). Er komen mensen uit België, Duitsland en Engeland speciaal voor deze dag naar Breda.

Waarschijnlijk heb je er al iets van meegekregen: de PR gaat erg goed. Kranten publiceerden artikelen, nu.nl maakte een link waardoor de website topdagen maakt en ik mocht een paar keer op de radio mijn verhaal doen.

En onverwacht zijn er op het laatste moment enkele sponsoren bijgekomen, daar ben ik erg blij mee.
 

Aanvangstijd: 11.00 Grote kerk Breda
 


Foto's van Mery.nl

Zondag 2 september staat Breda helemaal in het teken van rood haar, kunst en de combinatie van die twee. De hele dag is er van alles te doen, op allerlei plekken in de binnenstad. Iedereen is welkom, dus ook niet-roodharigen zullen zich vermaken.

Omdat er al weken publiciteit is in Breda over de Roodharigendag en omdat het 2 september koopzondag is, verwacht ik dat in totaal 5.000 mensen de locaties zullen bezoeken.

Omdat zo veel bezoekers niet tegelijkertijd in de Grote Kerk passen, zijn er twee begintijden:

De Roodharigen met hun aanhang verwacht ik om 11.00 in de Grote kerk in Breda.

Alle andere bezoekers zijn vanaf 12.00 welkom, eerst in het Valkenbergpark, middenin de stad, en daarna in de Grote Kerk en alle andere locaties.
 

Progamma

 


Lounge restaurant Sultan

Het programma van 2 september bevat meer onderdelen dan ik hier ga noemen. Op www.roodharigen.nl staan alle details en op de dag zelf krijgen jullie een flyer met een gedetailleerde overzicht. Een paar zaken moet ik hier noemen, die zijn echt geweldig.

Mijn overburen bijvoorbeeld, een Arabisch aandoend loungerestaurant, hebben voor jullie roodharigen een workshop buikdansen georganiseerd. En die wordt gegeven door.... roodharige buikdanseressen. :)

Café restaurant Dante heeft een deel van de aanwezige collectie schilderijen aan de kant geschoven om ruimte te maken voor enkele van mijn doeken, de Bommel idem dito voor Roodharigenfoto's.

Chocolaterie Boulanger in winkelcentrum de Barones heeft een speciale bonbon ontwikkeld voor de roodharigen, die zal ongetwijfeld worden bestormt.

Eigenaar en kok van Restaurant El Corazon aan de Bredase haven drukte mij op het hart om niet alleen te vertellen dat zijn diner het ultieme roodharigendiner is, maar het menu ook volledig te noemen. Maar omdat dat een hele lange lijst is van heerlijke gerechten, ga ik dat echt niet doen. :)

Meer activiteiten (zo'n 20) op www.roodharigen.nl

Parkeren of trein

 

Je kan je auto het beste in één van de parkeergarages zetten, en de prijs van een dag parkeren valt wel mee: 7 euro.

Parkeergarage De Prins en Parkeergarage De barones liggen het dichtste bij de Grote Kerk.

Als je met de trein komt dan moet je de straat nemen die haaks op het spoor staat. je loopt langs het VVV waar jullie een hot item in de etalage zijn. Aan het einde van de weg is het park waar jullie om 12.00 gefotografeerd worden, en vanaf daar zien jullie de grote kerk al liggen.

de website www.roodharigen.nl

 


Reinier: www.dunkt.nl
De Roodharigen site is gemaakt door Reinier, een uiterst creatieve Bredase webdesigner. Hij is al in een vroeg stadium betrokken geraakt bij het project en heeft geheel belangeloos al bergen werk verzet. Op www.roodharigen.nl zie je zijn creativiteit, onlangs is er een filmpje op de site gezet van Janet, en dit weekend zijn er ook nog teksten bijgekomen. Als je op de site kijkt, dan zie je rechtsboven een link naar de website van Reiner waar je nog meer moois kan vinden.

Uitnodiging


 

De uitnodiging voor de roodharigendag krijg je woensdag in de bus. Of donderdag. Of vrijdag. Spannend he?

 

 

Schilderijen


Grote Kerk Breda
 

Normaal gesproken laat ik in nieuwsbrieven iets zien van mijn nieuwste schilderijen. Maar de laatste maanden heb ik simpelweg geen tijd om ze online te zetten.

Dus je zal gewoon de tentoonstellingen moeten bezoeken in de Grote kerk en in Dante, in Breda. Die tentoonstellingen zijn vanaf nu te bezichtigen tot en met de 2e september.
 

Eén van de bijzondere schilderijen waar ik nog niet zoveel over kwijt wil is het doek "De Nachtwacht van de roodharigen". Dat doek is nergens te zien, dat blijft een verassing tot 2 september.

 

 

Persoonlijk

Motivatie

Mensen hun mooie kanten laten zien, dat is één van mijn belangrijkste motivaties om mensen te schilderen, en ook om de roodharigen dag te organiseren. Ik wil dat de roodharige bezoekers door honderden fotografen worden gefotografeerd en ik wil dat ze die ervaring op zich in laten werken. Ik wil ze het gevoel geven dat ze er mogen zijn, hun gevoel van eigenwaarde en trots vergroten.

Ik wil dat iedere roodharige op maandagochtend 3 september met een big smile in de spiegel kijkt...
 

Bart zelf

Heb jij wel eens een feestje georganiseerd voor 50 man? Dan kan je je een voorstelling maken hoe ik me soms voel :)

Het grote aantal bezoekers dat ik verwacht op de roodharigendag is soms wat intimiderend. Er moet heel veel worden geregeld om alles in goede banen te leiden. Steun krijg je soms uit onverwachte hoek, in lastige tijden leer je je echte vrienden kennen zegt men. Soms is dat familie die hulp aanbiedt, soms vrienden die tijd investeren, soms professionele mensen die een tandje bijzetten om je te helpen.

Dank jullie wel!
 

 

Sponsoren

Fondsen

ACCU-Breda is de gemeentelijke versie van het landelijke Actieplan Cultuurbereik. ACCU-Breda streeft naar een nog energieker en bruisender Breda door culturele projecten te stimuleren die binnen de doelstellingen passen. En dat doen ze goed :)

Het VSBfonds steunt jaarlijks meer dan 2.000 initiatieven op een breed maatschappelijk terrein: zorg & welzijn, natuur & milieu, kunst & cultuur en sport & vrije tijd.
 

Een bijzondere sponsor is John Frieda
Anderhalf jaar geleden ben ik bij de mensen van John Frieda langs geweest om sponsoring te vragen, maar in plaats van sponsoring kreeg ik toen wat anders: een welgemeend advies om de organisatie van de roodharigendag anders op te zetten. Dat heb ik gedaan, en dat hielp. Om die reden, en omdat ze producten ter beschikking stellen aan de bezoekers van de roodharigendag staat hieronder hun tekst.
   

John Frieda® Radiant Red Voor mooi rood haar… dat mooi rood blijft!

Voor echte ‘Redheads’… is er Radiant Red. Exclusief ontwikkeld om de pure kracht van je rode haarkleur te beschermen en te verbeteren. Met bijvoorbeeld speciale anti-kleurvervagings shampoos en kleurvoedende conditioners… Die je natuurlijk zelf kan komen ontdekken op de Roodharigen Kunstdag.

Radiant Red is de inmiddels derde kleurspecifieke lijn: John Frieda maakte als éérste ter wereld blond weer ‘bright’ en brunettes ‘brilliant’. En nu wordt rood weer prachtig ‘radiant’! Het is niet makkelijk om die intense, stralende kleur van rood haar te behouden. Wist je dat rood haar veel sneller vervaagt dan blond of bruin haar en dus specifieke verzorging nodig heeft?

Radiant Red van John Frieda houdt gekleurd, highlighted of natuurlijk rood haar langer en intens mooi van kleur. Het helpt de rijke rode kleur in te sluiten en accentueert je uitdagende highlights.

Radiant Red geeft je die langdurige, levendige kleur rood die iedereen jaloers maakt. En dat al vanaf de eerste keer wassen. Er is heerlijke shampoo op basis van granaatappel- en pruimenextracten die mild reinigt en je rode tint beschermt, en een met vitaminen verrijkte conditioner. om je rode haar extra te verzachten, te herstellen en te voeden.

En voor de absolute red-hot kleur heeft John Frieda ook een unieke shine booster: Luminous Colour Glaze… dit is een glosser, geïnspireerd op de salonbehandeling die de kleur oplaadt. Ontdek hoe je vurige glans opnieuw gloeit en hoe je haar steeds een vleugje diep rode kleur krijgt met Luminous Colour Glaze!

John Frieda is verkrijgbaar bij de bekende adressen. Meer weten? Bel de John Frieda Hair Professionals 036 - 549 13 19 of ga voor de laatste trends naar de website van John Frieda.

 

Contactgegevens_Bart

Bart Rouwenhorst
Prinsenkade 7f
4811VB Breda
06-45530043
bart@bartart.com
MSN: schilderbart@hotmail.com


    foto: Maaike Hermes

  

 

Afmelden nieuwsbrief

Je wilt niet meer op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen in het Bartart/Roodharigendag-gebeuren? Afmelden voor deze nieuwsbrief doe je door te replyen op deze e-mail met als onderwerp "Beste Bart, ik wil van alles, maar liever geen nieuwsbrief" of klik hier.