Project Odysseus
Fontys Hogeschool voor Journalistiek 

Bloot in de kunst 

Email:
lauravdakker@hotmail.com
hulyacigdem@hotmail.com
van.bezouwen@zonnet.nl
l.termijn@home.nl
tamara.berkers@copaco.nl

 

REDACTIE 1 REDACTIE 2 REDACTIE 3 REDACTIE 4 REDACTIE 5 REDACTIE 6 REDACTIE 7


Naakt brengt dichtbij

Een grote houten deur leidt naar een 19e eeuws trappenhuis met brede donkere treden. Op de derde verdieping woont en werkt de eenendertigjarige BartArt, tekenaar en schilder. Bart werkt met naaktmodellen. "Het schilderen van naakte mensen is interessant, je komt heel dicht bij elkaar terwijl je samenwerkt". Een jong talent in ontwikkeling.


Thrilling; erotiek en kunst

Onder het motto ‘porno is uit en erotiek is in!’ exposeren twintig kunstenaars in de Haagsche Pulchri Studio. Kunstkenners beweren dat erotiek uit de kunst lijkt te zijn verdwenen. Maar hebben zij gelijk? Deze expositie met de naam Thrilling is een zoektocht naar erotiek in de kunst. 

Afbeelding: JanWisse, Lolly-Lick, Olieverf op paneel/aluminium.

van 12 oktober t/m 3 november 2002 in Pulchri Studio Den HaagGevallen Adam krijgt 
cosmetische ingreep

Tilburg- Het in stukken gevallen marmeren beeld van Adam in het Metropolitan Museum of Art in New York zal nooit meer hetzelfde zijn na de restauratie. "Het was ongetwijfeld Amerika’s belangrijkste sculptuur uit de Renaissance." Dat zei Colin Eisner, professor in de kunst aan de New York University, afgelopen week in 
The Los Angelos Times.


 


Ten Years Tracey Emin

Tracey Emin is in de Britse kunst een van de meest beeld - en spraakmakende kunstenaressen in dit genre. Haar leven ís kunst en zij neemt de kijker zonder schaamte in alle facetten mee. Vrijdag 18 oktober opent zij de tentoonstelling van haar werk in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

van 19 oktober t/m 31 december 2002 Stedelijk Museum Amsterdam


 


Obscene kunst verwijst naar
"genetic manipulation"

Kunstuitingen in de beeldende kunst, mannequin poppen die als Siamese kinderen aan elkaar zijn gegroeid zonder geslachtsdelen, naakt en met neuzen als een penis en mond als een anus. Zygothic aceleration is het indrukwekkende werk van de Britse broers Jake en Dinos Chapman, die verwijst onder anderen naar de praktijk van genetische manipulatie. 

van 13 oktober t/m 5 januari 2002 in Het Groninger Museum


AGENDA

GEBRUIKTE LINKS