modelschilderijen

» klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag Bartart - nieuwsbrief lezer,


Een droom komt uit: op zondag 2 september zullen duizenden mensen naar Breda komen voor een bijzonder evenement.

Er komt er een tentoonstelling van alle schilderijen die ik ooit heb gemaakt in de Grote Kerk in Breda. Ik ga proberen alle oude en nieuwe Bartart-doeken bij elkaar te krijgen. Als ik jou ooit geschilderd heb, dan ben jij deze dag eregast...

En: er is dezelfde dag een grote Roodharigen bijeenkomst, ik verwacht 500 meisjes en vrouwen met echt rood haar.

En: de burgemeester van Breda heeft me geschreven dat hij deze dag jullie persoonlijk welkom zal heten.

En: er is een kans dat die dag de documentaire over mijn schilderwerk in première gaat.

Maar laat ik bij het begin beginnen,

 

 

Project Roodharigen

Schilders gaan dood, en soms, als ze goed zijn, komt er daarna een overzichtstentoonstelling van hun werk. Het zou voor mij fantastisch zijn als na een vruchtbaar schildersleven, alle modellen en doeken zouden samenkomen in het mooiste en grootste gebouw van Breda, de Grote kerk.

Maar... ik wil niet wachten!

Dus is er al op zondag 2 september 2007 in de grote kerk een overzichtstentoonstelling van mijn werk, in aanwezigheid van heel veel modellen, en een springlevende Bart. :)
 

Programma Roodharigen Kunst dag
Die dag is er ook de Roodharigendag. Er gaat van alles gebeuren wat te maken heeft met kunst,  met rood haar en vooral met de combinatie van deze twee.

Opsomming: De burgemeester van Breda heet jullie welkom, onthulling van het schilderij "De Nachtwacht van de Roodharigen", groepsfoto van 500 roodharige vrouwen, verloting schildersmodel 2007, exposities van getalenteerde schilders en fotografen, optreden van roodharige zangeres, gratis fotoshoots, gratis eten en drinken en shampoo en zonnebrand en portrettekeningen voor roodharigen, première documentaire over mij en mijn modellen. Masterclass portrettekenen, modeshow voor roodharigen, speciale acties van Bredase winkeliers, kinderspeelplek, diner bij kaarslicht voor alle Bartart modellen in de kerk, etc etc. Kortom, te veel om hier op te noemen. Kijk maar op www.roodharigen.nl voor het conceptprogramma. En de komende maanden ga ik nog veeeel meer dingen organiseren...
 

Locaties


Grote kerk Breda

Mijn droom was een expositie in cafe-galerie Dante. Mijn droom gaat waarschijnlijk uitkomen, en daarnaast heb ik op persoonlijke titel de Grote Kerk van Breda afgehuurd. Die is nog indrukwekkender dan het klinkt. Het is een joekel van een kerk, uit 1410, en ik mag hem helemaal vol hangen met kunst. Dat lukt me niet in mijn eentje, dus ik nodig een tiental collega-kunstenaars uit om een giga expositie te houden. Het thema is vrouwen met rood haar, uiteraard.

Vermoedelijk zal ik ook nog op andere locaties tentoonstellingen van schilderijen en foto's organiseren, misschien in een tiental toprestaurants, en andere nog meer verrassende plekken. De hele binnenstad van Breda moet in de ban raken van kunst. :)
 

Betty

Betty, 100 bij 70 cm, acryl op linnen, bijna voltooid
 
 

Betty is de winnares van de verloting van de vorige roodharigendag. Ik doe erg lang over de voltooiing van haar doek, vooral omdat ik helemaal vastliep met de achtergrond. Die heb ik nu radicaal anders geschilderd. De gezichtskleur van Betty mag nog wat warmer, en ik wil nog sproetjes toevoegen, maar verder ben ik er wel tevreden over. Ik hoop binnenkort commentaar van Betty te krijgen.


 
Jos


www.josos.nl

Eén van de kustenaars die ik graag wil uitnodigen om op 2 september te exposeren is Jos.

Jos Vogelpoel is een student aan de kunstacademie die dit jaar afstudeert als fotograaf. In zijn werk laat richt hij zich voornamelijk op mensen. Dit kan soms wat rauw overkomen, maar is altijd afkomstig uit een zekere betrokkenheid bij zijn onderwerp. Voor zijn eindexamenproject is hij op zoek naar roodharige modellen voor groepsfotografie. Zowel naakt als bedekt naakt. De haarkleur en de bleke huid zijn voor hem een bron van inspiratie. Als je interesse hebt om als model te staan, kun je hem een mailtje sturen naar jos@josos.nl. Werk van hem kun je bekijken op www.josos.nl.
 

 

Schilderopdrachten

Selma
Mark Neele
Selma, 125 bij 70 cm, acryl op doek, 2007
 
Het doek van Selma is vrijwel af. Het heeft dezelfde warme kleurstelling (oranje/rood) als veel van mijn andere doeken, maar de belichting is heel anders.

Ik vind het zelf een schilderij waar je even aan moet wennen, maar wat daarna een verfrissende indruk geeft en blijft houden.

Als ik naar het doek kijk dan wordt mijn blik getrokken door de achtergrond, maar ook naar de rug van Selma, en naar het gezicht. Dat gezicht is, anders dan in de meeste schilderijen met een klassieke compositie, niet het lichtste gedeelte van het doek. Maar juist doordat het donkerder is dan de lichte achtergrond steekt het af en trekt het de aandacht.

Ik hoop het doek binnenkort aan Selma te kunnen overhandigen.

Mark NeeleMark NeeleMark NeeleMark NeeleMark NeeleMark Neele

 
Planning
 

Brenda en Bertha vorderen. Misschien zijn ze al eerder klaar, maar waarschijnlijk beleven hun doeken op 2 september hun onthulling. Dat zou namelijk het mooiste zijn: onthulling moeten plaatsvinden in de perfecte ambiance.

Ik ben begonnen aan een serie schilderijen naar eigen ontwerp, van modellen die zich naar aanleiding van de vorige nieuwsbrief hebben aangemeld.
 

 

En verder

Uitnodiging Oud modellen
Aly Angela Angie Anke Annelie Astrid Astrid2 Bertha Betty Brenda Brigitte Brizis Celina Chantal Chanti Charlotte Cindy Cindy2 Clio Cyrille Daisy Daisy2 De Barones Deesz Denise Edith Elisa Elisabeth Esther Blauw Esther Groen Esther Rood Eva Frieda Handbalmeisje Hansje Helen Hiske Historica Iets moois Ilona Inez Inge Inge2 Ingrid Inke Jan Jill Jolanda Joyce Judith Karina Kristel Kristel2 Laura Linda Linda2 Lisa Liz Maaike Mark Michelle Mickey Milanne Miranda Mirjam Moniek Monique Nicole Nina Odilia Pieternel Ratna Rinske San Saskia Selma Shabira Sietske Sophia Sophia2 Suuz Tasja Tineke Tinne Wendy William Xara Yorin Yvonne Zaza en degenen die ik vergeten ben te noemen


mjam mjam

Ik ben heel erg blij en trots dat ik dit kan schrijven:

Ik nodig bij deze alle oud schildermodellen uit om op 2 september naar Breda te komen. Jullie zijn heel erg welkom, inclusief jullie partner en jullie schilderij. Ik hoop deze dag veel oude bekenden te zien. Het is een unieke gebeurtenis, ik heb nog nooit gehoord van een zo'n massale samenkomst van schildersmodellen met hun doek.

Deze uitnodiging is niet alleen namens mijzelf, maar, en dat klinkt heel gek, ook namens de stad Breda. Het is nog niet 100 procent zeker, maar het is warschijnlijk dat de stad Breda of andere sponsoren jullie een uitgebreid diner bij kaarslicht in de Grote Kerk gaan aanbieden, in ruil voor jullie verschijning...

Dus: ik hoop dat jullie naar Breda willen komen, ik hoop dat jullie je doek willen meenemen, ik hoop dat jullie die dag een uurtje willen uittrekken om even naast jullie doek te staan en bezoekers de gelegenheid te geven de modellen achter mijn doeken in werkelijkheid te ontmoeten...

Ik ben bezig om niet alleen een diner voor jullie te verzorgen, maar nog veel meer, maar daar hou ik jullie van op de hoogte.
 

En blijdschap wordt vergezeld door
? Blij zijn is leuk, maar er moet nog wel wat geregeld worden. Het lijkt triviaal, maar ik heb geen idee hoe ik alle oud-modellen kan benaderen. De lijst hierboven telt niet minder dan 90 namen. Sommige modellen heb ik al 5 jaar niet meer gemaild..

Ik hoop daarom dat iedereen die dit leest en een Bartartdoek thuis heeft hangen me even wil mailen... bart@bartart.com

 

www.roodharigen.nl

www.roodharigen.nl, gemaakt door Reinier


Reinier: www.dunkt.nl

Ik ben ook erg blij dat ik Reinier ken. Reinier is een Bredase webdesigner die hele creatieve dingen maakt, zoals de website voor de roodharigendag. Hij maakt ook 3D animaties. Op zijn website, www.dunkt.nl zie je voorbeelden van zijn creativiteit.

Op www.roodharigen.nl kan je het voorlopige programma van de dag zien, en je kan je aanmelden, en foto's zien, en er komen animaties, en en en en. Kijk zelf maar.

Reinier werkt niet voor geld, hij heeft de roodharigensite gemaakt uit liefhebberij, omdat hij het een geweldig plan vond. Hij heeft ook al een affiche ontworpen. Als er iemand in deze fase van het project het roodharigenproject heeft geholpen, dan is hij het wel...
 

GetRed

 
Brains, Belly en Balls. Marketing en reclamebureau Red reageerde prompt op mijn brief met een verzoek tot samenwerking: ik moest maar snel langskomen. Hun enthousiasme was hartverwarmend. Ze gaan samen met mij werken aan de promotie en sponsorwerving voor de Roodharigen Kunst dag. Ik merk dat ze daar ware meesters in zijn.

Het bureau Red vat deze uitdaging zeer persoonlijk op, en met een goede reden: directeur Arno Meulendijks is namelijk zelf een echte Redhead...

Dus als jullie op de roodharigendag zomaar gratis koffie krijgen, bedank Arno dan maar ;)
 

Nog meer hulp
VVV
ACCU
Smaakvol Breda NHTV
Netvlies
Rassers
Grote kerk Breda

Tijdens het organiseren van de roodharigendag  kwam ik diverse mensen tegen die me nu al erg hebben geholpen. Marlice Dreessen van VVV Breda, Jochem van Netvlies, Frans Janssen van Smaakvol Breda, Clementine Simons van ACCU Breda, Esther van de NHTV, Donald Sulzer en Taco van Dussen van Rassers advocaten en notarissen, Marius Klunnen van GroteKerkBreda, Titia en nog veel meer mensen...
 

 

Persoonlijk

Progressie


 

Ondanks de heisa rondom de Roodharigen kunst dag schilder ik gestaag door. Naast de gewone opdrachten werk ik aan een aantal doeken die ik speciaal maak voor de expositie van 2 september. Doeken met diepgaande onderwerpen, al zeg ik het zelf. Maar dat gaan jullie op 2 september zien.
 

Bart

Aly Angela Angie Anke Annelie Astrid Astrid2 Bertha Betty Brenda Brigitte Brizis Celina Chantal Chanti Charlotte Cindy Cindy2 Clio Cyrille Daisy Daisy2 De Barones Deesz Denise Edith Elisa Elisabeth Esther Blauw Esther Groen Esther Rood Eva Frieda Handbalmeisje Hansje Helen Hiske Historica Iets moois Ilona Inez Inge Inge2 Ingrid Inke Jan Jill Jolanda Joyce Judith Karina Kristel Kristel2 Laura Linda Linda2 Lisa Liz Maaike Mark Michelle Mickey Milanne Miranda Mirjam Moniek Monique Nicole Nina Odilia Pieternel Ratna Rinske San Saskia Selma Shabira Sietske Sophia Sophia2 Suuz Tasja Tineke Tinne Wendy William Xara Yorin Yvonne Zaza en ???

Mijn ouders vroegen me naar mijn vakantieplannen voor deze zomer, en ik antwoordde heel eerlijk, een beetje tot mijn eigen verbazing, dat ik daar momenteel absoluut geen behoefte aan heb. Het volhangen van de Grote Kerk met mijn doeken is een droom die uitkomt, en ik ben dus met geen stok naar een zonnig warm vakantieland te krijgen. Laat mij maar lekker schilderen. :)

En bovenal ben ik ontzettend benieuwd naar al die oud-modellen die ik weer zal kunnen ontmoeten. De komende tijd zal ik mijn emailarchief moeten omspitten om contact te leggen met iedereen die hiernaast genoemd staat en mij niet mailt...
 

 

Opdrachten

Help mee
  Vind je het leuk om zondag 2 september naar Breda te komen? En lijkt het je wat om je steentje bij te dragen bij de organisatie? Ik zoek mensen die wat dingen kunnen overnemen, zoals het organiseren van deelprojecten. Bijvoorbeeld het busvervoer van en naar het stadion, het regelen van plekken om mijn doeken op te hangen, perscontacten, roodharigenwerving, etc. Als je af en toe een dag over hebt, mail me even, en help mee deze dag tot een groot succes te maken...
 
Jij ook op een schilderij?

Bruid, 140 bij 100cm, 2005

Geïnspireerd geraakt door bovenstaand verhalen? Wil je ook één van de Bartart schilder modellen worden? Dit is één van je laatste kansen om mij een opdracht te geven en je te laten schilderen voor de 2e september.

Mail me maar voor een prijsindicatie, je hebt hierboven al gelezen dat je waarschijnlijk een gratis etentje erbij krijgt, dus dat is mooi meegenomen.
 

Contactgegevens

Bart Rouwenhorst
Prinsenkade 7f
4811VB Breda
06-45530043
bart@bartart.com
MSN: schilderbart@hotmail.com

  

 

 

Afmelden nieuwsbrief

Je wilt niet meer op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen in het Bartart-gebeuren? Afmelden voor deze nieuwsbrief doe je door te replyen op deze e-mail met als onderwerp "Beste Bart, ik wil van alles, maar liever geen nieuwsbrief" of klik hier.